Haapajärven seurakuntatalo

Haapajärven seurakuntatalo ympäristöineen on saanut varauksetonta kiitosta niin paikkakuntalaisilta kuin vierailijoiltakin.  Vaikka talo on valmistunut jo vuonna 1967, sen tilaratkaisut ovat osoittautuneet erittäin toimiviksi seurakuntatyön monista muutoksista huolimatta.  Viimeksi taloa on remontoitu 80-90 –lukujen taitteessa, jolloin suunnitelmat teki talon alkuperäinen arkkitehti Touko Saari.

Seurakuntatalo sisältäTalossa on kaksi salia, joista suurempaan voidaan sijoittaa n. 250 istumapaikkaa ja pienempään yläsaliin n. 25.  Suurempi sali voidaan lisäksi jakaa paljeovilla kahtia pienempiä tilaisuuksia varten.  Talo onkin monien perhe- ja muiden juhlien, konserttien, kokousten ja koulutuspäivien suosittu pitopaikka.  Talossa on kaksi kappelia, joissa voidaan järjestää kirkollisia toimituksia kasteista hautaan siunaamisiin.  Seurakuntatalossa sijaitsevat myös seurakunnan taloustoimisto, diakoniatoimisto sekä keskustan päiväkerhotilat.

Seurakuntatalon seinillä on esillä brasilialais-suomalaisen tekstiilitaiteilijan Eila Ampulan töitä: suuressa salissa Pyhä ehtoollinen ja yläsalissa Ristin tie, joka koostuu neljästätoista erillisestä työstä.

Seurakuntatalon varauksista sovitaan kirkkoherranvirastoon, puh. 044-7698230 tai 044-7698231.  Seurakuntatalon emäntien puhelinnumero on 044-7698223.  Hinnasto ja varaustiedot