Hautausmaat

Haapajärven seurakunnalla on kolme hautausmaata, joista kaksi: Kirkon hautausmaa (Kirkon ympärillä) sekä Karpalon hautausmaa  (Riihitie 26) sijaitsevat keskustassa.  Seurakunnan kolmas hautausmaa sijaitsee Olkkolan kirkon (Ouluntietä 15 km Kärsämäen suuntaan)  vieressä.  Kirkon ympäristöä on käytetty hautausmaana yhtä kauan kuin Haapajärvellä on ollut kirkkokin eli 1600-luvun loppupuolelta lähtien.  Nykyistä kirkkomaata on laajennettu moneen otteeseen, kunnes rajat tulivat vastaan 1980-luvulla.  Silloin päätettiin ottaa uudestaan käyttöön jo kertaalle hautausmaana käytetty ja sittemmin hylätty alue keskustan liepeillä Karpalosuolla.  Nykyaikaisen tekniikan avulla aiemmin liian vetiseksi todettu alue kuivattiin ja otettiin käyttöön.  Uutena hautausmaana tunnettu alue sai nimen Karpalon hautausmaa -nimen vuonna 2008 järjestetyn nimikilpailun tuloksena.  Saman vuonna valmistui Karpalon hautausmaan laajennus, jonka piispa Samuel Salmi vihki käyttöön elokuussa 2008.

Piispa Samuel Salmi vihki Karpalon hautausmaan laajennusosan elokuussa 2008.

Seurakunta vaalii hautausmaitaan huolella, sillä monien muistojen ohella ne muistuttavat meitä kaiken katoavaisuudesta, mutta ennen kaikkea pääsiäisaamun toivosta ja ylösnousemuksesta.  Erityisesti aivan kaupungin keskustassa sijaitseva kirkkomaa on monien suosima iltakävelyn kohde.

Meidät on pelastettu, se on varma toivomme (Room. 8:24)