Haapajärvi TOP 10 listalla seurakunnan tilaisuuksiin osallistujien määrässä

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon seurakunnat järjestivät miljoona tapahtumaa alkuvuoden aikana. Tammi-kesäkuussa järjestettyihin tapahtumiin osallistui 12 miljoonaa henkilöä. Sama henkilö on voinut osallistua useaan tapahtumaan. Seurakuntien tapahtumiin lasketaan muun muassa retket, leirit ja ryhmien kokoontumiset sekä erilaiset tilaisuudet.

Jälkimmäisellä ryhmällä eli seurakuntien tilaisuuksilla tarkoitetaan muun muassa messuja, kirkollisia toimituksia ja juhlia. Tällaisia tilaisuuksia seurakunnat järjestivät puolen vuoden aikana noin 130 000, joista jumalanpalveluksia ja kirkollisia toimituksia oli vajaa puolet. Niihin osallistui 6,5 miljoonaa henkilöä, joten jokaisen suomalaisen voidaan laskea osallistuneen keskimäärin vähintään yhteen seurakunnan järjestämään tilaisuuteen.

Kun tilaisuuksissa kävijöiden määrä suhteutetaan väkilukuun, pääsi Haapajärven seurakunta TOP 10 listalla yhdeksänneksi. Tilastollisesti jokainen haapajärvinen seurakuntalainen osallistui tammi-kesäkuussa seurakunnan tilaisuuksiin 4,9 kertaa. Suurin yksittäiset osallistujamäärät keräsivät Ronkaalassa pidetty koulujen yhteinen kevätjumalanpalvelus sekä helatorstain toritapahtuma, jossa kävi n. 1000 henkeä.

Tiedot käyvät ilmi Kirkon tilastopalvelusta.

Lähde: Kirkon tiedotuskeskus

Linkki Kirkon tiedotuskeskuksen uutiseen: https://www.epressi.com/tiedotteet/kotimaa/seurakunnissa-jarjestettiin-miljoona-tapahtumaa-alkuvuoden-aikana.html