Helatorstaina juhlitaan reformaatiota ja muistetaan presidentti Mauno Koivistoa

Helatorstaita vietetään Jeesuksen taivaaseenastumisen muistoksi.  Haapajärvellä helatorstain juhlinta alkaa perhemessulla kirkossa klo 11.00.  Messussa siunataan tehtävään tämän vuoden isoskurssilaiset.  Messun jälkeen tavataan torilla, jonne on järjestetty monenlaista ohjelmaa kaiken ikäisille.  Toritapahtuma onkin yksi Armoa 2017 -reformaation merkkivuoden päätapahtumista seurakunnassa.  Tapahtumaa ovat valmistelleet kaikki seurakunnan työntekijät.

Osittain samaan aikaan monissa seurakunnissa vietettävien helatorstain ulkoilmatapahtumien kanssa, vietetään presidentti Mauno Koiviston hautajaisia.  Haapajärven seurakunta kunnioittaa edesmenneen presidenttimme muistoa mm. siten, että aamupäivän messussa ovat esillä veteraanijärjestöjen liput kuten aina veteraanihautajaisissa.  Lisäksi presidenttiä muistetaan messun esirukouksessa.  Toritapahtuman aluksi vietetään hiljainen hetki.