Juhlavuoden kunniaksi istutetaan omenapuita

”Vaikka huomenna tulisi maailmanloppu, istutan tänään omenapuun”, väitetään Martti Lutherin sanoneen.  Oli väite historiallisesti totta ei, omenapuu kuvastaa kuitenkin aina tulevaisuudenuskoa ja toivoa.  Suomen satavuotisjuhlien ja Armoa 2017 -reformaation merkkivuoden kunniaksi istutetaankin maanantaina 22.5. kokonainen omenapuupuisto seurakuntatalon taakse.  Toistakymmentä omenapuuta jäävät siten pitkäaikaiseksi muistoksi kahdesta suuresta juhlavuodesta.  Samalla voimme juhlistaa myös 40 vuotta täyttävää Haapajärven kaupunkia.

Omenapuupuiden antimet ovat aikanaan kaikkien haapajärvisten vapaasti käytettävissä.

Tulevaisuudenuskoa tuovat myös lapset.  Niinpä omenapuupuiston istuttajiksi on kutsuttu Martinmäen koululaisia.  Osan istutettavista puista lahjoittavat Haapajärven Lions Clubit, jotka ovat hankkineet puistoon myös penkin.

Tapahtuma alkaa ma 22.5. klo 10.30 Haapajärven seurakuntatalon takapihalla.