Musiikki

Elää saamme! Laulakaamme ratki riemullisesti Jeesukselle Kristukselle, joka meidät lunasti. Kiittäkäämme! Eläkäämme kunniakseen iäti! (VK 93:8)

Messu on kaiken keskus

Messu on myös seurakunnan musiikkielämän keskus.  Toivomme, että seurakuntalaiset rohkaistuisivat tuomaan omat lahjansa soittimensa tai lauluäänensä myötä yhteiseen pyhäpäivän juhlaan.  Palvelemme ja ilahdutamme toisiamme ja saamme yhteisen kokemuksen Jumalan ylistämisestä, kiitoksesta ja hänen armostaan.

Konsertit

Seurakunnassa on hyvin vilkas konserttitarjonta urkumusiikista gospeliin.  Erityisesti Kristuksen kirkastumisen kirkon akustiikka ja vuonna 2002 hankitut uudet urut antavatkin siihen hyvät edellytykset.

Haapajärven Urkujuhlat

Haapajärven Urkujuhlat ovat nykyisin joka toinen vuosi toistuva urkumusiikin katselmus, joilla on tilaa myös muunlaiselle musiikille.  Juhlilla ovat esiintyneet lukuisat nimekkäät koti- ja ulkomaiset urkutaiteilijat, mutta samalla olemme halunneet aina antaa esiintymismahdollisuuden myös paikallisille taitajille.  Urkujuhlien tarjontaan voit tutustua juhlien omalla sivulla:

Haapajärven VI Urkujuhlat 2014

Seurakunnassa toimivat kuorot ja musiikkiryhmät

• Lehterin kuoro – tyttöjen oma kuoro, jota johtaa kanttori Katri Syrjäniemi, 044-7698245 tai etunimi.sukunimi@evll.fi
  • Nuorten kuoro – koostuu musiikkia harrastavista nuorista ja nuorista aikuisista, jota johtaa kanttori Katri Syrjäniemi, 044-7698245 tai etunimi.sukunimi@evl.fi
  • Pieni Valo – gospelia ja uudempaa hengellistä musiikkia esittävä musiikkirymä, jota johtaa Annika Mäkelä, 040-9108550 tai etunimi.sukunimi@haapajarvi.fi
  • Haapalastut – kansalaisopiston sekakuoro, joka esiintyy säännöllisesti seurakunnan tilaisuuksissa. Kuoroa johtaa Saara Howe, 050-4108177, tai etunimi.sukunimi@haapajarvi.fi
  • Haapajärven – Reisjärven Laulumiehet – nimensä mukaisesti kansalaisopiston mieskuoro, jota johtaa Pekka Piironen, 040-587 6311,  etunimi.sukunimi@haapajarvi.fi
  • Tammenlehvä-kuoro – veteraanikuoro, jota johtaa Anja Tiitto, 040-7769503
  • Lauluyhtye Semplice
Joskus kuorot saadaan mukaan myös yhteiskonserttiin.