Lapset & perheet

Kun katsot lapsen käden hentoja ääriviivoja, kun katsot lapsen kasvoja, koko lasta, katselet Jumalan ihmettä.

Minä olen ihme, suuri ihme ja kiitän sinua siitä (Ps. 139).

Meidät aikuiset on kutsuttu varjelemaan, kunnioittamaan ja suojelemaan  lasta ja hänen elämäänsä.  Mutta mitä näemme katsoessamme lapseen? Miten näemme lapsen? Annammeko tilaa hänen tunteilleen, kysymyksilleen, etsinnälleen ja kasvamiselleen?Millaisen arvon annamme lapsen laspuudelle?   On kyse lapsen kokonaisvaltaisesta olemisesta, lapsen arvosta.  On tärkeä muistaa, että jokainen aikuinen on vastuussa lapsen arvosta.  Jokainen lapsi ansaitsee Luojansa lisäksi rinnalleen rakastavan aikuisen.  Lapsella on erityinen kyky aistia sanatonta viestintää.  Tärkeintä ei siis ole tiedollinen jakaminen, vaan kohtaamisen ilmapiiri ja tunnelma.

Lisää seurakunnan lapsilähtöisyydestä voit lukea täältä.

Tervetuloa tutustumaan, mitä seurakunta tarjoaa lapsille ja perheille.  Linkkejä klikkaamalla saat tietää enemmän.

Perhejumalanpalvelukset ja lasten kynttiläkirkot

Pyhäkoulu

Poikien ja tyttöjen kerhot

Lastenleirit ja retket

Lasten kanssa – kirjeitä vanhemmille

Saanko minä olla täällä tällaisena?

Verso on hento, mutta niin on ihminenkin.  Yksi epämiellyttävä katse, yksi välinpitämätön kädenpuristus, yksi kiireellä ja katsomatta jaettu ehtoollinen – ja tunnelma muistetaan.  Kasvu lähtee kohtaamisesta.  Osallisuus syntyy kohdatuksi tulemisesta, mukaan ottamisesta ja toivo nähdyksi tulemisesta.Kun kelpaamiselle ei veistetä mittatikkua, kun kasvatukselle ei määrätä tavoitteita, on jokaisella oikeus kasvaa omana itsenään.  Silloin jokaisella on oikeus tulla ja olla olemisen ja huolenpidon armahtavassa ilmapiirissä.  Pudonnut pisara laajenee hiljalleen ja piirtyy veden kalvolle pitkäksi aikaa.  Kasvu tarvitsee oman rauhansa, turvallisen ilmapiirin, jossa toteutuu fyysinen, henkinen ja hengellinen kasvurauha.  Lapset ja aikuiset tarvitsevat tämän myllertävän maailman keskelle armottomien kasvamisen ehtojen sijasta Kristuksen ehdotonta armoa.

Sallikaa lasten tulla!

ovat Jeesuksen omat sanat kaikille aikuisille.  Ne ovat yhdet maailman pyhimmistä sanoista.  Jeesuksen seuraajina me saamme jatkaa saman kutsun välittämistä seurakuntamme kaikkein pienimmille ja kaikille aikuisille.  Siksi kaikki lapset saavat tulla.  Hyvän ja rakastavan, salatun, mutta armollisen Jumalan olemassaolo on kristillisen kasvatuksen pääeväs.  Elämämme on hänen suojeluksessaan, siunauksessaan ja varjeluksessaan.  Kristillinen kasvatus tukee ja vahvistaa lapseen kasteessa kylvettyä uskon siementä.  Siemen kasvaa turvallisessa, luottavaisessa ilmapiirissä, ei pelotellen tai uhkaillen.  Jokainen lapsi, oli hän sitten ujo tai vilkas, on yhtä tervetullut mukaan kotiseurakunnan toimintaan.