Bachin suurteos Haapajärvelle 1.4.2020

OULUN HIIPPAKUNNAN JUHLAVUOSI BACHIN SÄVELISSÄ
Pohjoinen hiippakunta viettää vuonna 2020 170-vuotisjuhlaansa. Juhlavuoden avaa pääsiäisen alla toteutettava J.S. Bachin suurteoksen, H-mollimessun kiertue eri puolille hiippakuntaa.

Oulun hiippakunnan oratoriokuoro (OHO) hiippakuntasihteeri, kapellimestari Raimo Paason johdolla on uurastanut Bachin parissa tammikuusta 2018 alkaen.

H-mollimessu on leimallisesti kuoron ja orkesterin teos. OHO:n keralla musisoi Oulunsalo Ensemble, jonka taiteellisena johtajana ja konserttimestarina toimii Sinikka Ala-Leppilampi.

Teoksen soolo-osissa esiintyvät Virve Karén, sopraano, Taru Pisto, sopraano, Minna Raassina, altto, Heikki Hattunen, tenori ja Jaakko Kortekangas, baritoni.

Koska Oulun hiippakunnan historia on sen ensimmäisen 50 vuoden ajalta yhteinen Kuopion hiippakunnan kanssa, Bach-juhla aloitetaan Kuopion tuomiokirkosta sunnuntaina 29.3.2020 kello 16. Konsertin isäntänä toimii piispa Jari Jolkkonen. Kiertue päättyy palmusunnuntaina 5.4. Oulun tuomiokirkkoon. Kello 18 alkavan konsertin isäntänä on piispa Jukka Keskitalo.

Haapajärvelle OHO saapuu keskiviikkona 1.4.  Konsertti Haapajärven Kristuksen kirkastumisen kirkossa alkaa kello 18.

Bachin H-mollimessu on osa laajempaa kirkkomusiikin tapahtumaa Bach2020.

Tiistaina 31.3. Oulun tuomiokirkossa kuullaan Bachin motetteja Sofia Magdalena -kuoron ja Cappella pro Vocale -lauluyhtyeen tulkitsemana.

Koska J.S. Bachin musiikki koetaan Oulun hiippakunnan alueella niin vahvasti, Bach2020-tapahtuma haluaa tarjota myös mahdollisuuden päästä perehtymään Bachin musiikkiin ja teologiaan erityisen asiantuntijaseminaarin avulla. Oulun tuomiokirkossa perjantaina 3.4. kello 18 järjestettävä seminaari puheineen ja musiikkeineen välitetään Virtuaalikirkon kautta.