Elämän pyhiinvaellusta ja tarinoita Pienen Valon piknikillä 7.9.

Haapajärven seurakunnan ja Pienen Valon kuoron yhdessä järjestämä Pihavalo- ilta järjestetään jälleen vuoden tauon jälkeen perjantaina 7.9. klo 18.00  Haapajärven kotiseutumuseon pihapiiriin kutsutaan kuulijoita Elämän pyhiinvaelluksen äärelle. Tilaisuudessa voi levittää piknikviltin nurmelle tai nautiskella pihakahvilan antimista ja grillikin on kuumana omia syötäviä varten.

Pihavaloon saapuu vieraaksi muusikko ja lauluntekijä Jukka Salminen, joka esiintyy tilaisuudessa sekä yksin, että yhdessä Pienen Valon kuoron kanssa. Pieni Valo vietti viime vuonna 10- vuotisjuhlaa ja jatkaa laulamista sekä oman seurakunnan tilaisuuksissa, että naapuriseurakunnissa.

Hämeenlinnalainen lauluntekijä, muusikko ja opettaja Jukka Salminen on kiertänyt Suomea kitaransa kanssa jo yli kolmekymmentä vuotta. Jukan lauluissa elämänmakuiset tarinat, ystävyys, luonto, kansainvälisyys, juhlahetket ja hengellinen sanoma muodostavat yhdessä rikkaan kudelman ja tarjoavat monipuolista ohjelmistoa kaikenikäisille kuulijoille. Jukka Salmisella on lauluja jo noin 900, joista noin 650 lastenlaulua.

Jukka Salminen on myös palkittu artisti. Vuonna 2002 Jukka voitti Salon lastenlaulukilpailun sävelmällään Kirje kuulle (san. Pirkko Arola). Vuonna 2009 Kirkkohallitus palkitsi hänen elämäntyöpalkinnolla lauluntekijänä.

Vuonna 2015 Salo – Lastenlaulukaupunki ry myönsi Jukalle Hyvätuuli-palkinnon. Palkinto annetaan ansioituneelle musiikintekijälle ja suomalaisen lastenmusiikin hyväksi merkittävällä tavalla vaikuttaneelle.  Aikuislauluista tunnetuin lienee Saviruukku (san. Liisa Pukkila). Viime vuosien aikana on syntynyt useita lauluja aikuisille. Pyhiinvaellus Santiagoon vei Jukka Salmisen sisäisellekin matkalle. Matka herättää pohtimaan: Mikä onkaan tärkeää? Missä olen nyt?

Pihavalo on Tarinakonsertti, jossa kuljetaan kaipaukseen, läsnäoloon ja uuden yhteyden riemuun. Keskeneräisyyden kivussa ja riemussa hämmästelemme arkielämän rosoa ja rikkautta. Laulut sekä tarinat puhuttelevat ja illan päätteeksi hiljennytään hartauteen.

”Hiljaisuuteen vie, hämmästelemään,
istua saan kanssa toisten, yhteyteemme jään
ihmettelemään, ihmettelemään.

Pienen Valon piknik Kotiseutumuseolla pe 7.9. klo 18.00