Tietoa seurakunnasta

Haapajärven seurakunta

Haapajärven seurakunta saa omalta osaltaan hoitaa Kristuksen kirkolle annettua suurta tehtävää: pitää esillä pyhää evankeliumia ja jakaa pyhiä sakramentteja.  Olemme halunneet tiivistää seurakunnan perustehtävän seuraavasti:

Haapajärven seurakunnan tehtävä on välittää pyhyyden tuntoa, kutsua haapajärvisiä armollisen Jumalan yhteyteen sekä elää ja toimia keskellä paikkakunnan ihmisten iloja ja suruja.

Seurakunta sijaitsee Pohjois-Pohjanmaalla Oulun läänin eteläosassa Kalajoen varrella.  Haapajärven kaupunki on osa Nivala-Haapajärven seutukuntaa.  Ouluun on matkaa 160 km, Jyväskylään 200 km ja Kokkolaan 130 km.  Seurakunta kuuluu Oulun hiippakuntaan ja Kalajoen rovastikuntaan.  Seurakuntalaisia on viimeisimmän tilaston mukaan 6555, mikä on 89,4 % kaupungin asukkaista (2016).

Tervetuloa tutustumaan!

Kari Tiirola, kirkkoherra