Hiippakunnan lähetysjuhlat Haapajärvelle 2022

Haapajärven seurakunta ottaa vastaan tarjotun Oulun hiippakunnan lähetysjuhlien isännyyden vuonna 2022. Hiippakunnallisia lähetysjuhlia on järjestetty vuodesta 1981 eri puolilla Pohjoista hiippakuntaa. Haapajärvellä juhlat järjestetään toistamiseen, sillä ensimmäisen kerran lähetysväki kokoontui Haapajärvelle vuonna 1985. Juhlille odotetaan 1 000 – 1 500 vierasta eri puolilta Pohjois-Suomea aina Lappia myöten. Tänä vuonna juhlat ovat Kemissä syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Kirkkoneuvosto nimesi seurakunnan tietosuojavastaavaksi vuodeksi eteenpäin BBA-tradenomi Mari Hautamäen, joka on toiminut eri seurakuntien yhteisenä tietosuojavastaavana kuluneen vuoden.

Kirkkoneuvosto päätti selvittää Honkaniemen leirikeskuksen nykyisen käyttöikänsä päähän tulleen öljykeskuslämmityksen korvaamista maalämmöllä. Maalämpö on öljyä ympäristöystävällisempi vaihtoehto, joka maksaisi itsensä takaisin alle kymmenessä vuodessa. Seurakunnan hanke on osa EU:n rahoittamaa Väre-hanketta, jossa ympäristöystävälliseen energiamuotoon siirryttäessä on mahdollisuus saada tukea 15 % hankkeen kustannuksista.

Kokouksen alussa toivotettiin tervetulleeksi seurakunnan uusi talouspäällikkö Leena Honkaperä. Talouspäällikkö on yhteinen Reisjärven seurakunnan kanssa.