Naimisiin nollabudjetilla 18.8.

18.8.2018 voisi olla unohtumaton päivämäärä toteuttaa hääsuunnitelmia.  Nyt se on mahdollista suuresti suunnittelemattakin, sillä Haapajärven seurakunta järjestää juuri kyseisenä päivänä hääillan, jolloin saa kirkkohäät vaikka nollabudjetilla.  Papin ja kanttorin sekä kirkon saa muutenkin ilmaiseksi, mutta nyt seurakunta tarjoaa jopa kakkukahvit hääparille ja todistajille vihkimisen jälkeen.

Vihkimisiä toimitetaan Haapajärven Kristuksen kirkastumisen kirkossa klo 18:sta eteenpäin puolen tunnin välein niin kauan kuin vihkipareja riittää.  Oman ajan voi varata Haapajärven kirkkoherranvirastosta.

Laki ei anna kuitenkaan myöten vihkiä Las Vegasin malliin ex tempore, sillä vihkimistä varten täytyy hoitaa paperiasiat kuntoon.  Avioliiton esteiden tutkinta eli kuulutukset on hoidettava kuntoon viimeistään seitsemää arkipäivää ennen vihkimistä.  Sekin tosin onnistuu kirkon jäsenille nykyisin netissä osoitteessa esteidentutkinta.fi.

Myös muualta kuin Haapajärveltä tulevat parit voidaan vihkiä, mutta silloin vihkipaperit eli esteettömyystodistus on oltava mukana.

Hääilta on Haapajärven seurakunnassa jo neljäs laatuaan.