Piispa vierailulle 17.3.

Haapajärven Seurakuntakodilla juhlan paikka

Haapajärven seurakunnalla on ensi pyhänä 17.3. juhlan paikka, kun piispa Jukka Keskitalo tulee siunaamaan käyttöön peruskorjatun Seurakuntakodin. Päivä alkaa piispanmessulla Kristuksen kirkastumisen kirkossa klo 10.00. Piispa myös saarnaa messussa. Keittolounaan jälkeen piispa siunaa Seurakuntakodin tilat käyttöön.

Seurakuntakoti on käynyt peruskorjauksessa läpi erityisesti sisätilojen täydellisen muodonmuutoksen. Remontissa haluttiin säilyttää varsin käytännöllisenä ja onnistuneena pidetty seurakuntasali, mutta sen lisäksi taloon halutiin luoda raikasta ja rennompaa ilmettä. Erityisesti aulatilat ja salin pienempi, Olohuoneeksi nimetty osa, on saanut runsaasti kiitosta seurakuntalaisilta. Olohuone on päivittäin seurakuntalaisten vapaasti käytettävissä. Toinen merkittävä muutos on lähinnä kokoustiloina käytetyn Yläsalin muuttaminen nuorisotiloiksi. Myös päiväkerho- ja perhekerho ovat saaneet lisää tilaa. Peruskorjauksen myötä myös taloustoimisto ja kirkkoherranvirasto ovat muuttanet saman katon alle. Seurakunta myikin vuosi sitten tarpeettomaksi jääneen vanhan kirkkoherran pappilan, Laurikkalan, joka oli suurelta osin toimistokäytössä sekä samassa pihapiirissä nuorisotiloina toimineen Pikkupappilan.

Seurakuntakodissa on kaksi kappelia, joista Mikaelin kappelia voidaan käyttää pienimuotoisiin hautajaisiin. Hyvin kauniissa Marian kappelissa voidaan järjestää muita kirkollisia toimituksia, mm. ristiäisiä ja avioliittoon vihkimisiä. Kappelissa toimitetaan aamumessu kerran kuukaudessa.

Haapajärven seurakunta on rahoittanut 1,6 miljoonaa maksaneen peruskorjauksen osaksi omalla rahoituksella, osaksi pankkilainalla. Perukorjauksen suunnitteli arkkitehtitoimisto Paloranta Ylivieskasta. Pääurakoitsija oli Pyhäsalmen rakennus Oy.

Seurakuntatalona aiemmin tunnettu Seurakuntakoti on rakennettu vuonna 1967. Rakennuksen suunnittelija on arkkitehti Touko Saari. Taloa on aiemmin remontoitu 90-luvun alussa, jolloin laajennettiin keittiötä ja rakennettiin uusi ruumishuone sekä sen yhteydessä oleva nykyinen Mikaelin kappeli.