Seurakunnan tilinpäätös plussalle

Haapajärven kirkkoneuvosto sai lähettää kirkkovaltuustolle n. 80 000 ylijäämäisen tilinpäätöksen viime vuodelta. Positiivisen tilinpäätöksen mahdollistivat budjetoitua suuremmat verotulot sekä metsäkaupoista saadut tulot. Lisäksi seurakunta myi viime vuonna Ahoinkallion murskealueen. Verotulot jäivät kuitenkin n. 14 000 euroa vuoden 2017 verotuloja pienemmiksi. Vuosikate oli 185 000 ja poistot 104 000.

Hyvästä tuloksesta huolimatta seurakunnan talous on tulevina vuosina suurten haasteiden edessä, sillä takana on Seurakuntakodin 2,3 miljoonan euron peruskorjaus, joka rahoitettiin osaksi ottamalla lainaa 1,6 miljoonaa euroa. Loput 700 000 euroa pystyttiin kattamaan omarahoituksella. Huolta lisää seurakunnan vähenevä jäsenmäärä. Vuoden aikana seurakunnan jäsenmäärä pieneni 140 hengellä paikkakunnan negatiivisen muuttoliikkeen, pienentyneen syntyvyyden sekä kirkosta eroamisen vuoksi. Haapajärvi onkin aloittanut muiden alueen seurakuntien kanssa seurakuntayhtymäselvityksen, joka valmistuu kesään mennessä. Mikäli seurakunnat päättävät yhtymän perustamisesta, se aloittanee toimintansa vuoden 2021 alusta.

Kuluneen vuoden suurin puheenaihe seurakunnassa oli Seurakuntakodin peruskorjaus. Ilmeeltään täydellisesti uudistunut talo otettiin käyttöön vuoden vaihteessa. Piispa Jukka Keskitalo siunasi Seurakuntakodin käyttöön maaliskuun puolivälissä.