Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat:

Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä, Minna Mikkola, Markku Mäkelä, Tarja Olkkonen, Nina Pulkkinen, Vesa Puputti, Janita Ruhala, Niina Yliniemi sekä Aila Åvist. Uusi Viini on puoluepoliittisesti sekä herätysliikkeisiin sitoutumaton lista.

Kristillisten perusarvojen puolesta –ehdokaslista: Maarit Kamula, Osmo Laitila, Katri Laitinen, Esko Lapinoja, Tuula Leipälä, Markku Leppänen, Jyrki Niinikoski, Aino Niskanen, Eila Ranua, Ossi Savola, Olli Sikala ja Kaarina Torkkola. Valitsijayhdistys koostuu vanhoillislestadiolaiseen herätysliikkeeseen kuuluvista ehdokkaista.

Keskustan Neliapila –ehdokaslista: Veijo Arvola, Kaisa Hosionaho, Esko Isoniemi, Piia Kaarela, Jouko Lassila, Ilkka Myllylä, Sirkka Nikula ja Salla Pekonen. Nimensä mukaisesti valitsijayhdistys on puoluepoliittisesti lähellä Keskustaa.

Koko kansan kirkko –ehdokaslista: Hannu Heikkilä, Niina Hyytinen, Harri Härkönen, Juha Perttula, Mauri Tenkula, Iiris Tilvis, Matti Viitala ja Raija Vähätiitto. Ehdokaslista on lähellä sosialidemokraattista puoluetta.

Kuluvalla vaalikaudella valtuustossa yhdellä paikalla edustettuna ollut perussuomalaisten Perusseurakuntalaiset –ehdokaslista ei tällä kertaa lähde mukaan vaaleihin.

Nykyisistä puheenjohtajista kirkkovaltuuston puheenjohtaja Marja Kantola ja varapuheenjohtaja Esko Peltoniemi eivät ole tällä kertaa ehdolla. Sen sijaan kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja Esko Isoniemi on mukana vaalissa.

Seurakuntavaalien varsinainen äänestyspäivä on su 18.11. Ennakkoäänestys järjestetään 6. – 10.11. kaupungintalolla, marketeissa sekä muutamalla sivukylän koululla. Haapajärven seurakunnan kirkkovaltuustoon valitaan 19 jäsentä.