Sofia Magdalena kuoro konsertoi 24.3.

MUSIIKKIA NEITSYT MARIAN ELÄMÄNVAIHEISTA
Oululainen kamarikuoro Sofia Magdalena konsertoi Haapajärvellä

Oululainen kamarikuoro Sofia Magdalena konsertoi  Kristuksen kirkastumisen kirkossa sunnuntaina 24.3. Marianpäivän kunniaksi konserteissa kuullaan mm. Rahmaninovin, Pärtin ja Poulencin sävellyksiä Neitsyt Marian elämänvaiheista. Niiden rinnalla ohjelmistossa soi rakastettuja virsiä kamarikuorolle sovitettuina.

Sofia Magdalena on 15-henkinen oululainen kamarikuoro, jonka laulajat ovat musiikin ammattilaisia tai pitkälle edistyneitä harrastajia. Kuoro konsertoi aktiivisesti eri puolilla Suomea, ja sen ohjelmiston helmiä ovat eri vuosisatojen sakraalimusiikki, vanha musiikki sekä suomalaisten säveltäjien laulumusiikki. Sofia Magdalenan tuorein aluevaltaus on säveltäjä Yrjö Hjeltiltä tilattu Tiernapojat kamarikuorolle, jonka kuoro kantaesitti ja levytti syyskaudella 2018.Kamarikuoro Sofia Magdalena aloitti toimintansa v. 1991 Oulun tuomiokirkkoseurakunnan

lauluyhtyeenä. Nimensä se sai kotikirkoltaan, joka on nimetty kuningas Kustaa III:n puolison, Sofia Magdalenan, mukaan. Johtajien vaihtumisen myötä kuoro itsenäistyi.

Nykyään Sofia Magdalenaa johtaa haapajärveläislähtöinen Taru Pisto osana Kempeleen seurakunnan kanttorin virkaansa. Pisto on monipuolinen muusikko, jonka löytää useimmiten joko koskettimiston ääreltä tai kuoron edestä tai riveistä. Hän on valmistunut pianonsoiton opettajaksi ja kirkkomuusikoksi Oulun konservatoriosta ja täydensi opintojaan Sibelius-Akatemian kirkkomusiikin osastolla syventymiskohteenaan kuoronjohto.