Seurakunta ja Koronavirus, tiedote päivitetty 29.3.

Koronaviruksen uhka ja valmiustilalainsäädäntö vaikuttavat monella tavalla myös Haapajärven seurakunnan toimintaan tulevina viikkoina. Seurakunnassa seurataan viranomaisten ohjeita ja noudatetaan sen vuoksi seuraavia toimia:

1. Seurakunnan kaikki kokoava toiminta peruutetaan 30.4.2020 saakka lukuun ottamatta lakisääteisiä toimintoja. Viikoittaiset jumalanpalvelukset Kristuksen kirkastumisen kirkossa toimitetaan suljetuin ovin.  Jumalanpalveluksia voi seurata nettiradiosta sekä seurakunnan Facebook-sivulta.  Myös hautajaiset, kasteet ja vihkimiset toimitetaan normaalisti.  Kaikissa kokoontumisissa noudatetaan  viranomaisten määräystä siitä, että vain 10 henkeä voi olla koolla kerrallaan.  Hautaukset toimitetaan pääasiassa hautausmaalla.  Seurakunnan työntekijät eivät osallistu muistotilaisuuksiin.
  2. Jumalanpalveluksia voi seurata seurakunnan nettiradiosta, johon löytyy linkki seurakunnan verkkosivuilta haapajarvenseurakunta.fi. Mikäli linkki ei toimi, kannattaa googlata ”Haapajärven seurakunnan nettiradio”.  Lisäksi jumalanpalvelukset lähetetään livelähetyksenä seurakunnan Facebookissa.  Kirkko on avoinna sunnuntaisin yksityistä rukousta varten klo 11-13.  Paikalla on silloin myös pappi keskustelua ja sielunhoitoa varten.
  3. Taloustoimisto ja kirkkoherranvirasto toimivat normaalisti ja ovat avoinna ma-to klo 9-13.
  4. Seurakuntakoti on avoinna ma-to klo 9-13. Marian kappelissa on mahdollisuus yksityiseen rukoukseen.
  5. Työntekijät eivät vieraile hoitokodeissa eivätkä riskiryhmiin kuuluvien luona.  Myös mahdolliset muut kotikäynnit rajoitetaan minimiin.
  6. Seurakunta käyttää tänä poikkeuksellisena aikana enemmän voimavaroja läsnäoloon sosiaalisessa mediassa. Sosiaaliseen mediaan tuotetaan mm. hartauksia.
  7. Muistamme rukoilla.
  8. Työntekijöistä seuraavat ovat käytettävissä sielunhoitoon ja keskusteluun:
  • Kirkkoherra Kari Tiirola, 044-7698233
  • Kappalainen Mika Katajamäki, 044-7698234